Skip to navigation Skip to main content
Berwang Kinderen In Sleeplift

Gezellig met de hele familie op wintersport! Opa, oma, papa, mama en de (klein)kinderen. De laatste jaren is het een trend om met drie generaties naar de besneeuwde bergen te gaan. Maar elke generatie heeft zo z’n eigen wensen: een goede skischool voor de kinderen, een familievriendelijk skigebied met voldoende pistekilometers, mooie wandelpaden voor de grootouders, langlaufmogelijkheden, een leuk dorpje en ga zo maar door. In dit blog een aantal fijne bestemmingen voor een wintersport met drie generaties, waar de hele familie zich thuisvoelt.

1. Tiroler Zugspitz Arena - Oostenrijk

De plaatsen Ehrwald, Lermoos en Berwang liggen in de Tiroler Zugspitz Arena. Een regio die zowel families als wandelaars en langlaufers veel te bieden heeft. Elke plaats heeft zijn eigen overzichtelijke skigebied en die zijn over het algemeen niet heel moeilijk. In totaal kun je hier skiën op ruim 140 km aan pistes. Op de glooiende pistes van de Ehrwalder Alm vermaken klein en groot zich. Zoek je iets meer uitdaging dan is de Grubigstein een aanrader. Hier kunnen niet alleen gevorderde wintersporters zich uitleven, er zijn ook mogelijkheden voor de beginners en kinderen. Zo leidt er een heerlijke ‘familie-afdaling’ helemaal terug naar het dal. Voor wandelaars worden er in de winter ruim 60 km aan wandelpaden geprepareerd en langlaufers kunnen zich uitleven op zo'n 130 km loipes. Ook is er in iedere plaats een rodelbaan, waar je heerlijk kunt sleeën overdag of ‘s avonds.

Tiroler Zugspitz Arena voor een wintersport met drie generaties
De Tiroler Zugspitz Arena is een geweldige bestemming voor een wintersport met drie generaties

2. Westendorf - Oostenrijk

Al jaren is Westendorf populair bij veel Nederlandse families en dat is natuurlijk niet voor niets. De kleintjes kunnen op de oefenpistes die direct in het dorp liggen de beginselen van het skiën onder de knie krijgen. Hier ligt ook een gratis toegankelijke oefenweide met oefenlift. Opa en oma kunnen de ontwikkelingen van hun kleinkinderen dus gemakkelijk volgen. Wandelen en winkelen in dit sfeervolle dorpje zal de oudste generatie ook zeker waarderen. Actieve wintersporters kunnen de ruim 2270 km aan pistes die de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental telt bedwingen. En houdt jouw familie van een beetje gezelligheid na het skiën, dan zit je in Westendorf ook goed. De après-ski is feestelijk!

Met de familie op wintersport naar Westendorf
© Spalder Media Group
Er ligt een mooie, gratis toegankelijke oefenweide in het dorp

3. Arosa - Zwitserland

Op zoek naar een fijne bestemming voor een wintersport met drie generaties? Waar de hele familie zich thuisvoelt? Het Zwitserse Davos is een tip. Houd wel rekening met een ietwat kronkelige bergweg om er te komen, maar eenmaal in het dorp kunnen families alle kanten op. Speciaal voor kinderen zijn er meerdere kinderlanden en allerlei mooie oefenpistes. Het Bärenland is gratis toegankelijk en wanneer je in een van de partneraccommodaties verblijft, is skiles gratis tot en met 17 jaar. Het skigebied van Arosa Lenzerheide telt 225 km aan pistes en biedt meer dan voldoende vermaak voor ieder niveau. Ook ligt er een uitgebreid netwerk van meer dan 60 km aan geprepareerde winterwandelpaden, waarvan een groot aantal je meenemen over de pistes. Zo kunnen niet-skiërs en skiërs elkaar eenvoudig ontmoeten tijdens de skidag.

Familiewintersport in Arosa
Het Bärenland in Arosa is gratis toegankelijk, zonder skipas!

4. Alta Badia - Italië

La dolce vita in het Italiaanse Alta Badia! Dit prachtige skidal in Zuid-Tirol is een fijne bestemming voor een wintersport met de hele familie. Kinderen, ouders en grootouders zullen zich hier geen moment vervelen. Het skigebied van Alta Badia telt ruim 130 km aan pistes, maar staat dankzij de Dolomiti Superski skipas ook in verbinding met Val Gardena, Val di Fassa en Arabba-Marmolada (ruim 500 km aan pistes!). Dit betekent dat je de befaamde Sellaronda kunt skiën, maar je kunt ook gewoon lekker genieten van de vele blauwe pistes in Alta Badia. Voor kinderen zijn er tal van leuke kinderlanden en mooie oefenweides. Niet-skiërs kunnen langlaufen, maar ook het uitgebreide netwerk aan winterwandelpaden verkennen. Vooral Corvara, San Cassiano en La Villa zijn leuk en levendig, maar ook de andere dorpen zijn fijn voor families. Liefhebbers van lekker eten zijn in Alta Badia bovendien aan het juiste adres: je vindt hier tal van goede berghutten en restaurants. Italianen zijn dol op kinderen en dat merk je in je accommodatie, de skischool, maar ook bij de pizzeria.

Alta Badia voor drie generaties op wintersport
Heel veel brede, blauwe pistes in Alta Badia

5. Le Grand Bornand - Frankrijk

Dat Frankrijk niet alleen over moderne, sfeerloze skistations beschikt, bewijst het authentieke en gezellige dorp Le Grand Bornand. Hier vind je geen hoogbouw, maar enkel kleinschalige accommodaties en karakteristieke chalets. Het dorp bestaat uit twee delen. Le Grand Bornand Village op 1000 meter en Le Grand Bornand Chinaillon op 1300 meter, waar veel pistes bij de voordeur eindigen. Voor families zijn de faciliteiten ontzettend uitgebreid. Er zijn tal van mooie oefengebieden, spannende familiepistes en ook vind je hier een van de langste overdekte lopende band liften ter wereld. Verder kun je hier prachtig winterwandelen en langlaufen.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.