Skiën in de lente wie houdt dat voor mogelijk, in Val Thorens kan het! maar begin mei waren de piste, ondanks goede preparatie van de pistebullys, niet best.. In de ochtend, mist, ijzig, en al naar gelang de temperatuur toenam was boven aan de berg nog te skiën maar beneden dikke slush puppy, heel vervelend skiën.
Wat ons is opgevallen zijn de zeer hoge prijzen voor eten en drinken op en ronde de piste, vakantie in de sneeuw bestaat uit een mooi gebied maar ook verwend worden op een terras, je moet uitgaan van 60-70 euro voor een gezin voor een drankje en een hele simpele lunch (panini, frites o.i.d).
Veel skiërs verruilen het terras voor hun appartement, en dat is jammer vooral voor de sfeer.
De bediening is bijna onfrans, netjes, snel en ook als je Frans niet optimaal is dan kun je je ook prima in het Engels verstaanbaar maken.
De Dutchweek was gezellig maar het ontbrak aan grote namen, 's avonds in de tent en voor wie wil doorfeesten in één van de clubs, de overlast is zowel in het appartement als op straat minimaal, een compliment aan de feestvierders.
Ik ben ervan overtuigd dat mijn beoordeling een stuk positiever was geweest ergens in februari/maart, dit is een walhalla voor de beginnende tot gevorderde skiër met prachtige afdalingen, bijna allemaal heerlijk lang, zelfs in mei waren er nog 60-70 piste km geopend.
Appartementen aan de piste is geweldig, je hotelkamer uit, ski's onder en gaan, top geregeld.