Skip to navigation Skip to main content
Whakapapa
© Unsplash, Matthew Buchanan

Skiën in een van de skigebieden in Nieuw-Zeeland is een unieke belevenis. Niet veel wintersporters krijgen de kans om aan de andere kant van de wereld in de latten te klikken en velen kunnen er alleen maar van dromen. Nieuw-Zeeland staat bekend om de prachtige, bijzondere natuur. De meeste mensen reizen om die reden naar het land. Ben jij een echte wintersportfan? Combineer de trip dan zeker met een bezoek aan een van de vijf beste skigebieden van Nieuw-Zeeland! Verheug je op een wintersport waarbij je hete bronnen ontdekt, plekken bezoekt met meer schapen dan inwoners en dieren ziet die alleen in dit land voorkomen.

Bucket list wintersport in de beste skigebieden van Nieuw-Zeeland

Een vakantie naar Nieuw-Zeeland staat bij veel mensen hoog op de bucket list. Je moet er even voor reizen (ruim 24 uur!), maar dan heb je ook wel wat. Het land van de Kiwi's, Maori en vele schapen kent vele hoogtepunten. Niet voor niets worden er zoveel films opgenomen (Lord of the Rings, The Hobbit etc.). Het landschap is divers en de natuur indrukwekkend. Zo vind je hier bossen met de grootste bomen ter wereld, vele varens, prachtige meren, grotten, gletsjers, de mooiste baaien en verlaten stranden, kraters, fjorden en ga zo maar door. Is het bij ons zomer, dan is het in Nieuw-Zeeland winter. Wintersportfans kunnen terecht in meer dan 30 verschillende skigebieden. Hier geen pistekilometers, maar hectares en zowel pistes als een open terrein dat niet geprepareerd wordt. Benieuwd naar de top 5 beste skigebieden?

1. Whakapapa: grootste skigebied van Nieuw-Zeeland

Het eerste skigebied in dit lijstje met beste skigebieden in Nieuw-Zeeland is Whakapapa. Gelegen op de noordflanken van Mt. Ruapehu, een van de meest actieve vulkanen van het land, ski je hier op een terrein dat zo'n 550 hectare groot is en een ondergrond heeft van gestolde lava. De pistes reiken tot 2300 meter hoogte en bieden prachtige uitzichten op het Tongariro National Park, kraters en gestolde lavastromen. Je skiet hier niet tussen de bomen en de weercondities wisselen per dag. Beginners en families voelen zich vooral thuis in Happy Valley, terwijl gevorderden zich kunnen uitleven in het complete skigebied. 

2. Cardrona: freestyle paradijs met prachtig uitzicht

Cardrona ligt op South Island, tussen Wanaka en Queenstown in, op de bergpas Crown Range. Het skigebied is 465 hectare groot en de pistes reiken tot 1860 meter hoogte. Cardrona laat zich omschrijven als super familievriendelijk, maar heeft eigenlijk iedere wintersporter meer dan genoeg te bieden. De afdalingen zijn over het algemeen lekker breed en de uitzichten indrukwekkend. Zeker bij de Vista Bar, waar je zoals de naam al doet vermoeden, kunt pauzeren met prachtige vergezichten. Cardrona kent een levendige freestyle community. Diverse freestylers komen naar het skigebied om zich voor te bereiden op de prestigieuze X-Games.

3. Mt Hutt: meest sneeuwzekere skigebied van Nieuw-Zeeland

Mt. Hutt staat bekend als een van de meest sneeuwzekere skigebieden van Nieuw-Zeeland. In de bergen van Canterbury valt jaarlijks de meeste sneeuw van het land! Het terrein is zo'n 365 hectare groot en slechts een handjevol liften biedt toegang tot de pistes. Vanwege de ligging aan de rand van het gebergte, kan het flink spoken in Mt Hut wat weer betreft. Om die reden moet het skigebied zo nu en dan de liften en pistes sluiten tot alles weer rustig is. De pistes reiken tot zo'n 2086 meter hoogte. Sta af en toe zeker even stil om van het uitzicht te genieten. Het skigebied is niet heel groot, maar de uitzichten zijn groots. Prachtige kleuren en bij helder weer kun je zelfs de zee zien!

4. Coronet Peak: klein, maar fijn

Op zo'n 25 minuten rijden van Queenstown ligt het Coronet Peak. Mede dankzij die ligging is het skigebied zeer geliefd onder dagjesmensen. Wie liever niet zelf achter het stuur kruipt, kan ook gebruikmaken van de Coronet Peak shuttlebus die meerdere keren per dag rijdt. Met een terrein van 280 hectare is het skigebied niet heel groot, maar wel fijn voor een dagje afwisseling tussen sightseeing in Queenstown. Cornet Peak reikt tot 1649 meter hoogte en de afdalingen zijn over het algemeen niet extreem moeilijk. Tijdens het skiën geniet je onder andere van uitzichten op Whakatipu Basin.

5. Treble Cone: afdalingen van maximaal 4 kilometer

We sluiten deze lijst met beste skigebieden om te skiën in Nieuw-Zeeland met Treble Cone. Dit skigebied is te bereiken via een prachtige weg omhoog vanuit Wanaka en is het grootste van South Island. Treble Cone biedt een terrein dat 550 hectare groot is en reikt tot 2088 meter hoogte. Naast skiën op de reguliere pistes kun je hier ook fantastisch off-piste skiën. Anders dan in veel andere skibestemmingen kun je hier lekker lang afdalen. De langste piste is maar liefst 4 km lang. Onderweg geniet je van uitzicht op de bergen en in de verte Lake Wanaka.

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.