Skip to navigation Skip to main content
53894 - Hierom wil je aankomende winter echt in het Skicircus skiën (2)
© saalbach, Christian Woeckinger

Gezelligheid, vele fijne berghutten en -restaurants, veel leuke activiteiten buiten het skiën om, toffe uitdagingen voor iedereen die op skivakantie gaat en honderden kilometers aan pistes… Er zijn bijna te veel redenen om op te noemen om op skivakantie naar Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn te gaan aankomend skiseizoen. Daarom lichten we er in dit blog alvast 10 voor je uit. Leuk voor je dagelijkse inspiratie voor een skivakantie, maar ook om je uit te leggen waarom het Skicircus zo’n ontzettend fijne plek is voor je skivakantie in seizoen 2021/2022.

1. Zo groots als de naam is, zo groots is het skigebied

De naam Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is inderdaad een hele mond vol. En zo rijk als de naam van dit Oostenrijkse skigebied is, zo rijk zijn de vele mogelijkheden in dit gebied ook. Je vindt hier alles wat je nodig hebt voor een geslaagde skivakantie. Zo vind je er afdalingen van verschillende niveaus, erg veel leuke activiteiten voor buiten de piste en meer dan genoeg gezellige berghutten voor een pauze. Dat zijn de redenen dat het Skicircus zo’n fijne bestemming is voor het aankomende winterseizoen. Het maakt namelijk niet uit met wie je van plan bent op skivakantie te gaan, het wordt sowieso een geslaagde vakantie, of je nu met het gezin gaat, je vrienden of je partner!

Alles over een skivakantie in het Skicircus
53894 -  (10)
© Saalbach.com, Christian Wöckinger

2. 408(!!!) km aan pistes

Ja die cijfers lees je echt goed. Als je op wintersport bent in het Skicircus, dan kun je terecht op 408 km aan pistes. Het gebied zelf bestaat eigenlijk uit 270 km aan pistes, en hier heb je al onbeperkt veel mogelijkheden, maar er is dus meer. Met de Ski ALPIN CARD kun je namelijk ook de pistes van de aangrenzende skigebieden Schmittenhöhe in Zell am See en Kitzsteinhorn Kaprun verkennen. Je profiteert hierdoor van ultieme sneeuwzekerheid dankzij de gletsjer, maar ook van een veelzijdige skivakantie door de vele mogelijkheden. Via piste nummer 168 bij Viehhofen kom je uit bij dalstation zellamseeXpress, welke je direct naar de Schmittenhöhe in Zell am See brengt. Niet ver ligt de Kitzsteinhorn in Kaprun. Met al die mogelijkheden is je vervelen in elk geval geen optie meer.

Tip:met de gloednieuwe gratis app, de ALPIN CARD NAVIGATOR, heb je alle belangrijke informatie in een oogopslag. Je huidige positie, bestemmingsinfo, highlights en mogelijke routes kun je allemaal vinden in deze handige applicatie. Zo kun je eenvoudig routes uitstippelen aan de hand van jouw persoonlijke wensen.

Tips voor skiën in het Skicircus

3. Veelzijdiger kan bijna niet

Vanuit de vier gelijknamige dorpjes heb je toegang tot de pistes van Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Elk met hun eigen kenmerken en karakter, verspreid over twee deelstaten. Om dit even in cijfers te vertalen: drie regio’s, twee deelstaten in één skigebied. De dorpjes hebben allemaal hun eigen stijl. Zo staan Saalbach Hinterglemm in het Salzburgerland bekend om de ski-in ski-out mogelijkheden, en staat het Tiroolse Fieberbrunn te boek als paradijs voor freeriders. Zo maakt het niet uit welk dorpje je kiest, er is genoeg afwisseling en avontuur te vinden.

4. THE CHALLENGE: de langste skironde van de Alpen

Bij zo’n uitgebreid piste-aanbod horen natuurlijk afwisselende afdalingen voor ieder niveau. Een leuk hoogtepunt in het Skicircus is THE CHALLENGE, een van de leukste en bovendien de langste skitocht van de Alpen. Als je voor een skivakantie in Skicircus kiest, dan moet je deze gedaan hebben. Zoals de naam misschien al wel vertelt, is deze skironde een echte uitdaging én een echte must voor de fanatieke skiërs. Als je de complete tocht wilt voltooien, kan dit je zo 7 uur kosten en dus zul je je grenzen zeker opzoeken. De getallen spreken voor zich: 65 km aan pistes, 12.400 hoogtemeters die je zult moeten overbruggen en 32 keer een ritje met de lift. Durf jij de uitdaging aan?

53894 -  (11)
© Saalbach.com, Sebastian Marko

5. Geweldige bestemming voor kids

Van plan om samen met de kids op skivakantie te gaan? Ook dan is het Skicircus een fantastische bestemming om naar de sneeuw te gaan. De keuze uit skischolen is enorm en vaak volgen ze de skilessen gewoon in eigen taal. Ook zijn er veel uitgebreide oefenweides en kinderlanden om op een spelende wijze het skiën onder de knie te krijgen. In het gebied is voor 140 km aan blauwe afdalingen te vinden waar families fantastisch kunnen skiën, zonder al te veel uitdaging. En tel daar dan nog eens de vele funpistes en snowtrails bij op, waar de kinderen kunnen dansen en springen. Een ander fijn gegeven zijn de gunstige prijzen voor de kids in het Skicircus tijdens het seizoen 2021/2022. Tip: de gratis miniAlpini Card of de junior XPLORE CARD zorgt ervoor dat je van hoge kortingen en gereduceerde prijzen tijdens je skivakantie kunt genieten. Wel zo prettig als je met de hele familie gaat skiën!

Meer over skiën met kinderen in het Skicircus
53894 -  (12)
© Saalbach.com, Klaus Listl

6. Net zoveel activiteiten buiten de pistes als erop

Tijdens je skivakantie kom je natuurlijk vooral om lekker te skiën of te snowboarden, maar in het Skicircus zijn de mogelijkheden buiten de piste enorm. Is de avontuurlijke rit in de Flying Fox XXL bijvoorbeeld wat voor jou? Een ritje in deze zipline, die bekend staat als een van de langste en snelste ziplines van de Alpen, zorgt gegarandeerd voor een flinke adrenalinekick. Of ga je voor wat actie in Timoks Alpine Coaster in Fieberbrunn? Met deze achtbaan suis je met hoge snelheid door het schitterende berglandschap. Ook als je op zoek bent naar wat meer romantiek zit je goed in Skicircus. Een ritje in de paardenkoets is een aanrader, maar ook de boomtoppenwandeling met uitzicht op de naaldbossen die besneeuwd zijn is ontzettend romantisch. Uiteraard inclusief een wandeling over de Golden Gate brug van de Alpen!

7. Wandelen door een winters plaatje

De uitzichten die de bergwereld met zich meebrengt zijn zo ontzettend mooi, dat je er optimaal van wilt genieten. Als je voor een skivakantie in het Skicircus kiest, mag je de winterlandschappen waar je doorheen kunt wandelen eigenlijk ook niet missen. Te voet kun je de prachtige bergwereld met besneeuwde bossen en bergen fantastisch bewonderen. In totaal vind je maar liefst 140 km aan winterwandelpaden, die je langs de meest prachtige plekjes brengen. Ook handig is dat als je er voor kiest om te gaan wandelen, de paden dicht langs de pistes lopen en je dus gezellig met je gezelschap kunt lunchen in een berghut. In het Skicircus kun je onder andere over de Golden Gate Bridge van de Alpen wandelen, en als je op zoek bent naar wat variatie, kun je met een Lama op pad gaan.

8. Een waar poederparadijs

Vind je het zo nu en dan ook heerlijk om off-piste te skiën? Ook dan ben je in Skicircus aan het juiste adres. Fieberbrunn staat namelijk bekend als een paradijs voor freeriders, de omstandigheden zijn perfect om de first line in te zetten. Op het waanzinnige decor van de Kitzbüheler Alpen kun je in de buurt van de gondel prachtige poederafdalingen maken. De jaarlijkse Freeride World Tour wordt namelijk niet voor niets in Fieberbrunn gehouden! Omdat veiligheid uiteraard voorop staat, is er een speciaal freeride park in het Skicircus.

Alles over poederen tijdens je skivakantie in het Skicircus
53894 -  (13)
© Saalbach.com, Moritz Ablinger

9. Op en top culinair genot

Een heerlijke pauze staat onlosmakelijk verbonden met een skivakantie. Een heerlijke schnitzel, pannetje Kaiserschmarrn, een fris biertje of een lekkere warme choco hoort er natuurlijk bij. Met de ruim 60 berghutten in het Skicircus heb je aan eetgelegenheden geen tekort. In de berghutten kun je in alle gezelligheid genieten van de Oostenrijkse specialiteiten, met prachtige uitzichten op de witte bergwereld. Ook vind je stijlvolle restaurants waar je van de uitstekende keuken kunt proeven. Waar je ook trek in hebt, in het Skicircus kun je culinair pauzeren!

10. Beleef een sportieve vakantie

Inmiddels zijn we alweer aangekomen bij de laatste reden dat je in skiseizoen 2021/2022 echt in Skicircus wilt skiën. Deze laatste reden is vanwege de vele sportieve activiteiten die je kunt beleven tijdens je skivakantie. Na de lange skidagen op de gevarieerde pistes en de prachtige wandelingen door de ongerepte natuur, kun je bijvoorbeeld ook langlaufen of naar de schaatsbaan gaan. Langlaufen is hier echt next level, want zelfs de allerkleinsten kunnen in het Fun & Snow Park deze sport oefenen. Eén ding is zeker, je kunt je skivakantie zo actief en afwisselend maken als je maar wilt!

53894 -  (14)
© Saalbach.com, Lukas Pilz

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

3236 - Winter - Bob

Over Bob

Bob staat al sinds zijn derde op de ski’s en pakte op die leeftijd al een eerste skiprijs. Vroeger gezellig met z'n ouders op skivakantie maar inmiddels kunnen ze hem niet meer bijhouden. Vele jaren en vele pistekilometers later is hij er nog steeds even dol op.