Flädlesuppe, ook wel Frittatensuppe genoemd, is een soep die je in de meeste Oostenrijkse en Duitse berghutten of pisterestaurants wel kunt bestellen. Het is een simpel, maar super smaakvol gerecht, gemaakt van een krachtige bouillon met daarin stukjes eierpannenkoek en verse bieslook. Schep zelf op uit de Suppentopf of bestel dit heerlijke gerecht van de menukaart. Wil je zelf thuis Flädlesuppe maken? Dat is super simpel met dit recept!
Ingrediënten Flädlesuppe
Op wintersport is een soepje op z'n tijd ontzettend lekker. Even geen machtige lunch, zoals een Wiener Schnitzel of pannetje Käsespätzle, maar iets lichts en smaakvols. Ook tijdens een koude sneeuwdag is een warme kom soep meer dan gewenst. Lekker even je handen er omheen vouwen en helemaal opwarmen. Flädlesuppe is niet alleen ideaal als lichte lunch, maar ook als voorgerecht bij een uitgebreid diner. Op wintersport kun je allerlei pakjes en zakjes kopen om mee naar huis te nemen, maar zelf maken is natuurlijk het allerlekkerst. En, ideaal, dit is ook voor de minder geoefende kok goed te doen! Dit heb je nodig op zelf thuis Flädlesuppe te maken:
Voor de soep
- 1,5 liter water
- 3 runderbouillon blokjes (1 blokje per halve liter)
- Runderschenkel
- 300 gram soepvlees
- 1 ui, in vieren gesneden
- 2 winterpenen, in grove stukken gesneden
- 200 gram kant-en-klare soepgroenten
- Zout en peper naar smaak
- Scheutje olijfolie
Voor de eierpannenkoek (Frittaten)
- 100 gram bloem
- 3 eieren
- 500 milliliter melk
- Een klontje boter
- Fijngehakte verse bieslook
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze Flädlesuppe
Zelf Flädlesuppe maken is helemaal niet moeilijk, je hebt er alleen een beetje geduld voor nodig. Je wilt immers een krachtige bouillon creëren en die heeft tijd nodig om alle heerlijke smaken te ontwikkelen. Stap voor stap zelf Frittatensuppe maken doe je zo:
Stap 1: Doe alle ingrediënten voor de soep in een ruime soeppan. Plaats die op middelhoog vuur en breng aan de kook. Zet vervolgens de pan op laag vuur op de kleinste pit en laat met de deksel erop 2 tot 3 uur pruttelen. Haal af en toe de deksel van de pan en schep het schuim van het water af.
Stap 2: Maak ondertussen de kruidenpannenkoeken. Doe hiervoor alle ingrediënten in een kom en meng met een garde tot er een egaal beslag ontstaat.
Stap 3: Bak de pannenkoeken en laat ze volledig afkoelen. Rol vervolgens op en snijd in dunne reepjes.
Stap 4: Na 2 tot 3 uur proef je of de soep goed op smaak is. Je kunt ‘m nu zeven, maar je kunt het vlees en de groenten er ook in laten. Verdeel over vier soepkommen en strooi de reepjes pannenkoek eroverheen.
Guten Apetit!